Dikkat...!!!

Bu sitede yer alan borsa haberleri, borsa yorumları, borsa tüyoları, canlı borsa, hisse senedi analizler ve yorumları tamamen bilgi vermek ve bilgi paylaşmak amacı ile hazırlanıp yayınlanmaktadır. Site içerisinde verilen bilgiler herhangi bir yatırım danışmanlığı veya yatırım bilgisi olarak verilmemektedir.

22 Aralık 2009 Salı

Borsa, yukarı çıkamaz

Ata Yatırım Başekonomisti Nurhan Toğuç, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) bu hafta çok yukarı yönlü hareketler beklemediğini bildirdi.

Toğuç, piyasalarda bu haftaki beklentilere ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, dışardan ABD ile ilgili verilerin olumlu olduğunu kaydetti.

En son olarak geçen hafta, konut ve işsizlik verilerinden sonra enflasyonun artmaya başladığına dair verilerin geldiğini dile getiren Toğuç, bu verilerin de talebin canlandığını gösterdiğini ifade etti.

Toğuç, şu aşamada Avrupa bölgesine ait risklerin ABD'ye özgü risklerden daha fazla gibi göründüğünü vurgulayarak, AB bölgesinde bunun da avro-dolarda belli bir düzeltmeye neden olduğunu, bu düzeltme trendinin devam edeceğini belirtti.

En büyük soru işaretinin doların gelişmekte olan ülkelerin para birimi karşısında da değer kazanıp kazanmayacağı olduğunu anlatan Toğuç, bu konuda da ABD Merkez Bankası'ndan (FED), beklendiğinden daha uzun bir süre faizleri bu seviyelerde tutabileceğine ilişkin bir sinyal aldıklarını ve dolayısıyla daha önlerini görür bir hale geldiklerini söyledi.

Nurhan Toğuç, uluslararası piyasalarda bu hafta “Noel” nedeniyle çok fazla işlem yapılmayacağına işaret ederek, şöyle konuştu:

“İçeride de fon yöneticileri artık artık yavaş yavaş kapatmaya başlar hesaplarını. Dolayısıyla çok farklı bir şey beklememek lazım. Belki biraz aşağı yönlü bir trend görebiliriz. Dow Jones'da aşağı yönlü bir trend göreceğimizden dolayı İMKB'de, fon tarafında yüzde 9-9,30 aralığında bir hareket görebiliriz. Çünkü hala dolarla ilgili beklentiler net değil. O yüzden İMKB'de, bu hafta çok yukarı yönlü hareketler beklemiyorum.

İMKB'nin daha önce gördüğümüz seviyelerin üzerine çıkabileceğini zannetmiyorum. Çünkü Dow Jones'da da 10 bin seviyelerine doğru bir düzeltme bekliyorum. Bu da avro-doların değerleneceğine ilişkin bir sinyaldir. Dolar yükselecekse borsa düşer ABD'de. Dolayısıyla ordan olumsuz etkileneceğimizi ve (İMKB'nin) daha önce gördüğümüz seviyelerin üzerine çıkacağını zannetmiyorum.”

Altında da trendin şimdilik aşağı yönlü olmasını beklediğini vurgulayan Toğuç, doların uluslararası piyasalarda güçleneceği beklentisiyle, emtialarda, özellikle altında aşağı yönlü bir hareketlik olacağını kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder