Dikkat...!!!

Bu sitede yer alan borsa haberleri, borsa yorumları, borsa tüyoları, canlı borsa, hisse senedi analizler ve yorumları tamamen bilgi vermek ve bilgi paylaşmak amacı ile hazırlanıp yayınlanmaktadır. Site içerisinde verilen bilgiler herhangi bir yatırım danışmanlığı veya yatırım bilgisi olarak verilmemektedir.

23 Ocak 2010 Cumartesi

Borsada 36 bin 500 senaryosu

ABD'nin TMSF'si Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) bir bankaya daha el koymasıyla krize kurban giden banka sayısının 10'u bulmasının yarattığı olumsuz havayla Dow Jones'un cuma günü yüzde 1.47 çakılması, gözleri Avrupa borsaları ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) çevirdi.


REFERANS GAZETESİ

Yaşanan yabancı çıkışıyla cuma gününü yüzde 0,76 düşüşle 39,844 puandan kapayan İMKB'nin, cuma günü Dow Jones'ta yaşanan düşüşten etkilenerek satıcılı açılması bekleniyor. Uzmanlar, bu hafta için 39.000 puan seviyesinden bir tepki denemesi olabileceğini ancak 39.000'in altında kalınması durumunda endeksin aşağılara düşerek 38.000 ve 36.500 puana kadar düşebileceğinin altı çiziyorlar.

Gözler enflasyon verilerinde

Banka el koymalarının devam ettiği ABD'de sıkıntıların sürdüğüne dikkat çeken A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Marat Salar, kısa vadede İMKB'de 39.000 puan seviyesinin altını görülmesini beklemediğini ancak yurtdışında gerilimin artarması durumunda tekrar 36.500 puan seviyelerinin görülebileceğini kaydetti. Salar, bu hafta açıklanacak olan enflasyon verilerinin ve gelecek hafta açıklanacak olan büyüme rakamlarının takip edileceğini sözlerine ekledi

Öte yandan global piyasalarda doların değer kaybetmesi ve petrolün değer kazanmasının etkisiyle, YTL dolar karşısında değer kazanırken faiz düştü. Tahvil/bono piyasasında 14 Nisan 2010 vadeli gösterge tahvilin cuma günü kapanışta bileşik faizi yüzde 18.83 oldu. Uzmanlar faizlerde bu hafta ciddi bir hareketlilik beklemediklerini ve yatay seyretmesini beklediklerini belitiyor.

Dolar cephesinde de kısa vadede kotasyonların 1.18'li seviyelerini altında kalıcı olmasını beklemeyen uzmanlar, bundan sonra yeni pozisyon girişlerinin takip edilmesi gerektiğini vurguluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder