Dikkat...!!!

Bu sitede yer alan borsa haberleri, borsa yorumları, borsa tüyoları, canlı borsa, hisse senedi analizler ve yorumları tamamen bilgi vermek ve bilgi paylaşmak amacı ile hazırlanıp yayınlanmaktadır. Site içerisinde verilen bilgiler herhangi bir yatırım danışmanlığı veya yatırım bilgisi olarak verilmemektedir.

23 Ocak 2010 Cumartesi

Borsaya Kote Olmak Ne Demektir?

Borsanın, hisse senetlerinin ticaretinin yapıldığı bir piyasa olduğu belirtilmişti. Her piyasada olduğu gibi, bu piyasanın da kendine özgü kuralları vardır.

Bizim borsamız, İMKB, diğer borsalarda olduğu gibi hangi şirketlerin senetleri ve ne miktarda (kaç adet) işlem görebileceğinin kayıtlarını tutmaktadır. İlk halka arzlarda, şirket yönetimleri, ne kadar hissenin borsaya kote (kayıt altına) edilmesinin düşünüldüğünü bildirir ve İMKB'den izin ister. İleride oluşabilecek değişimler için İMKB'den izin almadan yani kote ettirilmemiş senetlerin ticareti olanaklı değildir.

Kısacası, bir senet için kote olmak demek, o senedin İMKB tarafından tanındığını ve alım/satımının yapılmasına izin verildiği anlamına gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder