Dikkat...!!!

Bu sitede yer alan borsa haberleri, borsa yorumları, borsa tüyoları, canlı borsa, hisse senedi analizler ve yorumları tamamen bilgi vermek ve bilgi paylaşmak amacı ile hazırlanıp yayınlanmaktadır. Site içerisinde verilen bilgiler herhangi bir yatırım danışmanlığı veya yatırım bilgisi olarak verilmemektedir.

23 Ocak 2010 Cumartesi

Gümrükte kırmızı hat tartışması

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in Rus mallarının gümrükte kırmızı hatta alındığını açıklamasına karşın Devlet Bakanı Çiçek'ten tersi yönde bir açıklama geldi. Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, normal uygulama devam ediyor dedi.

HÜRRİYET

Bakan Çiçek, şunları söyledi:

Sıkıntının ortadan kaldırılması için görüşmeler sürdürülüyor. Yarın Rus Dışişleri Bakanı gelecek. Bu konu gündeme alınacak. Bakan Tüzmen'in bu olumsuz gelişmeler karşısında tedbir alınmasına yönelik talebi söz kosunu oldu. Bakanlar Kurulu'nda değerlendirildi ama bu konuda olumsuz bir karar almadık. Biz ilişkilerin iyi şekilde ilerlemesini istiyoruz.dedi.

Çiçek,Bakan Tüzmen'in teklifi kabul edilmedi dediniz. Rus mallarına yönelik kırmızı hat söz konusu değil mi? sorusuna şöyle yanıt verdi:

Normal uygulama devam ediyor. Biz sorunun çözümü için değişik girişimler yapıyoruz. Yarın Dışişleri Bakanları gelecek.Bu konuları görüşme imkanı olacak. Biz sorunun yarın çözülmesini istiyoruz. Tüzmen talebini iletti ama biz ona olumlu cevap vermedik.

TÜZMEN KIRMIZI HATTA ALIYORUZ DEMİŞTİ

Öte yandan Çin'deki temaslarını sürdüren Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, sabah yaptığı açıklamada, Rusya'nın Türk ürünlerinin içinde bulunduğu TIR'ları gümrük kapılarında bekletmesiyle başlayan gerginlik sonrasında, Türkiye'nin de Rus ürünlerini bugünden itibaren kırmızı hatta aldığını açıklamıştı.

Tüzmen, şöyle konuştu:

Rusya ile yaşanan sıkıntı sürüyor. Bu ülke ile 38 milyar dolar ticaret hacmi hedefliyoruz. Geçen yıl 27 milyar dolardı. Türk ihraç ürünlerine yapılan nedenini anlamadığımız engellemelerin karşılığını vermek zorunda kaldık ve istemeye istemeye önlem aldık. Mütekabiliyet esasına göre davranıyoruz. Rusya'dan gelen malları kırmızı hatta alıyoruz, biz de onlar gibi muamele edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder