Dikkat...!!!

Bu sitede yer alan borsa haberleri, borsa yorumları, borsa tüyoları, canlı borsa, hisse senedi analizler ve yorumları tamamen bilgi vermek ve bilgi paylaşmak amacı ile hazırlanıp yayınlanmaktadır. Site içerisinde verilen bilgiler herhangi bir yatırım danışmanlığı veya yatırım bilgisi olarak verilmemektedir.

24 Aralık 2009 Perşembe

2009'u güçlü kapatıyoruz

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin Kazakistan'ı çok olumsuz etkilemediğini belirterek, “krize rağmen 2009'u iyi kapatıyoruz, resesyon olmayacak” dedi.

Kazakistan'da bulunan diplomatik misyon temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda (Akorda) kabul eden Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan'ın 2009 yılını ekonomik gelişmeler bakımından olumlu bir şekilde kapattığını söyledi.

“Krize rağmen 2009 yılını Kazakistan olumlu kapatacak, yıllık resesyon olmayacak” diyen Nazarbayev, büyük finansal destek gerektiren sanayi programına yeterli kaynağın sağlandığını açıkladı. Nazarbayev, “KOBİ'lerin gelişimi, şirketlerimize destek verilmesi konuları gerekli para ile sağlanacak” dedi.

2008 yılında 48 milyar dolar olan altın döviz rezervinin krize rağmen 2009 yılında 52 milyar dolara çıktığına dikkati çeken Nazarbayev, kişi başına rezervlere bakıldığında durumun istikrarlı olduğunu kaydetti.

Kazakistan;ın finans durumunun istikrara kavuştuğunu belirten Nazarbayev “Finans alanında durumu tam olarak istikrara kavuşturduk” dedi.

Nazarbayev, Şekerbank'ın yüzde 50 oranında hissesine sahip olan BTA bank ile Alince Bank 'ın durumunun çözümlendiğini de kaydederek, “Alince Bank ve BTA Bank konusunda Londra'daki kreditörlerle müzakereler tamamlandı. Dolayısıyla finans sisteminin zor konularını çözdüğümüzü söyleyebilirim” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder